Bună!

Cum te cheamă?

Bună!

 

Creând conexiuni la o ceașcă de cafea, Starbucks a devenit una dintre cele mai cunoscute și mai iubite companii din lume. Să lucrezi la Starbucks este ca și cum ai lucra cu prietenii tăi! Când lucrezi aici, nu ești un "angajat" - noi ne numim "parteneri", deoarece credem în obiective comune și succese reciproce. Partenerii noștri sunt cea mai valoroasă resursă a noastră,

 

Connect with Something Bigger

Povestea noastră a început în 1971. Pe atunci eram o prăjitorie și un comerciant de cafea boabe și măcinată, ceai și condimente, cu un singur magazin în Pike Place Market din Seattle.

 

Astăzi, avem privilegiul de a intra în contact cu milioane de clienți în fiecare zi, cu produse excepționale în peste 28.000 de cafenele în 76 de țări.

coffe Partenerii noștri

A fi partener Starbucks înseamnă să ai ocazia sa fii ceva mai mult decât un angajat.

We You

Poveștile partenerilor

Noi iubim Starbucks și suntem siguri ca și tu te vei îndrăgosti de acest brand! Iată ce spun partenerii noștri despre noi.

 

 

Iată poveștile partenerilor

 

 

Lecția de istorie!

Facem istorie de aproape 50 de ani, acum puteți face parte din această poveste de succes!

cup
1971
cup
1983
cup
1988
cup
2001
cup
2003
cup
2006
cup
2007
cup
2018
cup
2021

Vă alăturați nouă!

  • 1971 – Starbucks deschide primul magazin în Pike Place Market din Seattle.

  • 1983 - Howard Schultz (președinte) călătorește în Italia, unde este impresionat de popularitatea barurilor de espresso din Milano. El vede potențialul de a dezvolta o cultură similară a cafenelelor în Seattle.

  • 1988 - Starbucks intră cu succes pe piața europeană prin achiziționarea a 65 de cafenele Seattle Coffee Company din Marea Britanie.

  • 2001 - Am introdus principiile în ceea ce privește etica în aprovizionarea cu cafea, dezvoltate în parteneriat alături de Conservation International.

  • 2003 – Am deschis prăjitoria din Amsterdam, prima din afara SUA.

  • 2006 – Am lansat primul pahar de hârtie pentru băuturi din industrie care conține fibre reciclate post-consumator, salvând peste 75.000 de copaci în fiecare an.

  • 2007 – deschidem prima cafenea Starbucks din România

  • 2018 – Intrăm în Milano, Italia, cea de-a 24-a piață din EMEA și locul unde se află prima noastră prăjitorie Reserve Roastery din Europa.

  • 2019 – am deschis a 57a cafenea în România

Starbucks Fun Facts

  • Lungimea totală a sendvișurilor vândute în Starbucks România în 2019 este de 7 ori lungimea celebrei Walk of Fame din Hollywood. (30 km)

  • Greutatea totală a băuturilor Frappuccino vândute de Starbucks România în 2020 este de 3 ori greutatea Statuii Libertății (fără bază). (400.000 kg)

  • În 2020, Starbucks România a vândut 25.000 kg de boabe de cafea, ceea ce înseamnă că aproximativ 2 500 000 de cești de cafea Starbucks au fost servite în casele Oaspeților noștri…sau poate însemna de 4 ori greutatea unui T-Rex

Responsabilitatea noastră

Din ziua în care am deschis prima noastră cafenea, în 1971, am făcut tot posibilul pentru a câștiga încrederea și respectul oaspeților noștri, al partenerilor (angajaților) și al comunității locale. Cum? Acționăm cu înțelepciune și facem ceea ce este bine pentru planeta noastră și pentru fiecare dintre noi.

Laur

Store Manager

Bună,

Numele meu este Laur și sunt un fan al cafelei, al coffee tasting-urilor spectaculoase, al meciurilor de fotbal și al serilor petrecute în compania prietenilor.

Fac parte din familia Starbucks de aproape 5 ani. M-am alăturat brandului ca Barista în 2017 și am gasit aici oameni frumoși care m-au inspirat, o echipă tânără și veselă care m-a facut să îmi doresc să rămân. Dorința mea de a rămîne alături de lumea asta minunată a cafelei, dar și de oamenii alături de care îmi petreceam o bună parte din zi, a dus treptat la dezvoltarea mea, atât personală, cât și profesională.

Marea provocare a venit în 2019 când am decis să plec din orașul natal (Iasi) și să îmi continui drumul alături de primul Drive Thru din Romania, în București ca Assistant Store Manager.

A fost într-adevăr o mare provocare: de la mediul social, tipul de oameni cu care interacționam – Oaspeți și Parteneri deopotrivă - și până la un alt ritm al vieții, mai dnamic și mai complex influențat, cu siguranță și de tipul de cafenea căreia mă alăturasem.

Acum (2021) am propria mea cafenea ca și Store Manager certificat și pot spune că sunt mândru de ea și de echipa frumoasă de Parteneri pe care am construit-o aici. Atmosfera primitoare, curățenia cafenelei și calitatea bauturilor însoțite, desigur, de Latte Art sunt aspectele care ii fac pe Oaspeții noștri să revină.

Laur

Emil

Barista

Bună,

Eu sunt Emil, sunt Partener la Starbucks Lotus Oradea și sunt foarte bucuros că am intrat în lumea Starbucks acum mai bine de 2 ani. Dorința mea era să lucrez într-un mediu frumos cu o echipă cât mai apropiată de vârsta mea și aici am gasit locul perfect.

 

Sunt o persoană cu un vibe tocmai bun pentru Starbucks. Sunt sociabil, îmi place să cunosc mereu persoane noi, să învăț și să lucrez în echipă. Aici la Starbucks m-am descoperit pe mine și mi-am descoperit o pasiune care nu mă va mai părăsi niciodata – să prepar cafea și să o degust.

 

Îmi mai place să ascult muzică în timp ce desenez (mă pregatesc pentru facultatea de Design Interior), să gătesc și să petrec timp alături de prietenii mei care m-ar descrie ca o persoană de încredere pe care te poți baza oricând.

 

Din prima zi mi-a placut jobul de Barista, reusind să mă integrez foarte rapid și, evoluand pe zi ce trece tot mai mult am ajuns până în punctul în care particip la frumoasa competitie de Barista Championship.

 

M-am dezvoltat pe toate planurile, cel mai important fiind faptul ca am legat relatii de prietenie cu partenerii, dar și cu clienții fideli care se bucură în fiecare zi de cafeaua pe care le-o prepar.

Sper să rămân cât mai mult în Starbucks ajungând cât mai departe, în special în această competiție unde abia aștept să întalnesc parteneri din toată țara.

Emil

Nina

Shift Supervisor

Mă numesc Nina, sunt Partener Starbucks de 3 ani, din 2019 pe când încă eram studentă la Drept. Sunt puternică, mă adaptez ușor, iar în acești ani am avut parte de o dezvoltare frumoasă, fiind în prezent Facility Manager. Îmi plac oamenii și apreciez diversitatea lor. Fiecare zi vine cu o experiență nouă, așa că nu este loc de monotonie! Fiind la Facultatea de Drept, trebuia să vorbesc în public și la început aveam emoții, dar datorită experienței mele în această companie am reușit să trec de această teamă. M-am dezvoltat pe partea de public speaking prin interacțiunea cu clienții, prin coffee tasting-uri, prin tot ce ține de Starbucks în general pentru că acesta este unul dintre principiile Starbucks: Make every moment right! Nu știam că lumea cafelei e atât de vastă. Am gasit aici o a doua familie! Familie care mă susține și mă încurajează, iar datorită lor și datorită muncii depuse, am reușit să mă dezvolt. Îmi place mediul din această companie, este unul plăcut în care vin mereu cu drag. Am învățat cum să aplanez situații, am învățat să iau decizii în situații dificile am reușit să-mi demonstrez mie prin această experiență că pot mai mult decât credeam! Fă din fiecare moment unul perfect și zâmbește în fiecare zi pentru că nu ar trebui să existe nimic în lumea asta, ceva sau cineva să ne supere!

Nina

Beti

Assistant Store Manager

Am început experiența Starbucks în 2015 în decembrie ca Barista, în prima cafenea Starbucks din București, perioadă de care îmi amintesc de fiecare dată când simt miros de gingerbread și toffeenut latte, primele bauturi pe care le-am preparat. Am fost întampinată cu caldură și am simțit că aparțin de această comunitate din primele zile. Am fost acceptată la interviu cu câteva zile înainte de Crăciun, am simțit că mi-am primit cadoul mai devreme. Am reușit să-mi organizez timpul, astfel încât să-mi termin programul de licență și de master, ani în care am avut susținere din partea echipei în ceea ce privește programul. Cu ajutorul echipei de manageri am reușit în cateva luni să promovez ca Product Manager, perioadă în care am învățat cât de important este să cunoști consumul zilnic, în care am conștientizat importanța sustenabilității față de natură. Programul CAFE(Echitatea Fermierilor și a Cafelei) reprezentativ pentru comunitatea noastră a însemnat pentru mine motivul pentru care aleg să inspir pe cei din jur cu dragostea mea pentru cafea. Am devenit  People Manager în 2018 și iubesc ceea ce fac. Am oportunitatea să fac parte din dezvoltarea partenerilor, una dintre cele mai valoroase recompense pentru mine și să îi susțin la rândul meu.

Beti
Următorul... Emil